Prázdninové lenošení vystřídá kreativní tvoření s Klubkem (článek v obecních Novinkách - Podzim 2015)

30.09.2015 12:00

Po prázdninové pauze uspořádaly členky spolku Klubko další jarmark v centru naší obce, tentokrát s připomínkou na blížící se svátek Svatého Václava. Krásné místo v Doubici ožilo v sobotu 26. září jarmarečním ruchem, kde Klubko prodávalo své výrobky pod značkou „klubko original“ a zajistilo i chutné občerstvení.

Šperky, svíčky, český med, český česnek, tvořivý materiál nejen pro děti, keramika a dokonale propracované paličkované domácí výrobky byly v nabídce ostatních prodejců.

V připravených dílničkách si děti mohly vytvořit obrázky z barevného písku, svíčky ze včelího vosku, zkusit si zpracovat ovčí vlnu plstící jehlou i vyrábět z korálků ketlované náušničky.

Přesto, že nám přípravy veřejných akcí zabírají spoustu volného času, začaly již od října pravidelné sobotní schůzky v klubu. Novinkou těchto schůzek, konaných vždy 1.sobotu v měsíci, budou dílny či prezentace různých kreativních činností. Tyto dílny budou přístupné i veřejnosti a přihlášky bude možné zaslat elektronicky či na korespondeční adresu spolku.

Na konci měsíce října si připomeneme svátek Halloween a oslavíme jej tradičně v děsivých kostýmech a také trochu netradičně hraním různých stolních her. V sobotu 31.10.2015 v 15 hod. se sejdeme na sále hostince U Kocánků při rodinné akci nazvané „Strašidelné deskohraní“.

Také letos začíná Advent již v listopadu. Na první adventní neděli, 29.11.2015 od 13.30 hodin, budou na sále hostince U Kocánků otevřeny Adventní dílny, kde bude možno vytvořit si malý dárek pro své blízké. Stejně jako v loňském roce budou moci s nadšením vyrábět děti i dospělí. Nabídku všem návštěvníkům sálu zpestří také malé vánoční trhy, na kterých budou prodejci nabízet rozličné zboží.

Po skončení Aventních dílen bude následovat po 17. hodině Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v prostoru za kapličkou. Po krátkém programu rozsvítí starosta obce Josef Zelenka vánoční strom v Hradištku.

S přáním krásného barevného podzimu a následně i klidného předvánočního času se na příjemná setkání při všech nejbližších kulturně-společenských akcí v Hradištku těší členky Dámského spolku klubko.

 

Dana Kratochvílová

Zpět