Léto s Klubkem... (článek v obecních Novinkách Léto 2016)

11.07.2016 11:35

Říká se, že změna je život. I v komunitě Klubka nastávají změny. Je to přirozený vývoj, který vyplývá z rozrůstající se členské základny spolku. Noví členové i osoby spolupracující silně ovlivňují aktivity spolku. Pocítit to mohli již začátkem května návštěvníci malého jarmarku, který jsme letos poprvé uspořádaly v areálu JŠ Equus Kinsky v Hradištku. Rozrůstá se nejen nabídka produktů našich členů, ale i rozmanitost tvůrčích dílniček pro děti, které jistě uvítali rodiče, kteří celý den přihlíželi skokovým závodům a mohli tak své děti zabavit jinou činností. Nepřekvapilo nás, že pískované obrázky s motivem koně u dětí uspěly nejvíce.

Akcemi nabytý červen jsme zahájily společným výletem na podporu akce za zdravá prsa v rámci Avon pochodu. Tím, že jsme zvolily vlastní trasu pochodu, jsme nemohly být přítomny dojemnému vypouštění růžových balónků na Štvanici v Praze. Nicméně jsme věnovaly vzpomínku na všechny blízké postižené rakovinou na krásném místě Středočeského kraje.

V sobotu 18. června, v 10 hodin, začala na fotbalovém hřišti TJ Sokol Hradištko zábavná hra v rámci Dětského dne. Děti plnily zadané úkoly na jednotlivých stanovištích a sbíraly razítka do herní karty. V duchu hesla „Dělání, dělání...“ byly letošním tématem profese a řemesla. Všichni aktéři se svých „pracovních stanovišť“ zhostili odpovědně i s ftipem. Děti zkusily práci například v oboru klepíř-zámečník, malíř-natěrač, automechanik, rybář. Na dalších stanovištích pomáhaly uklízečce, zahradníkovi, počítačovému expertovi a dalším. Na stanovišti zpracování vlny děti poznaly i řemesla méně známá či dokonce zapomenutá. Děti se pokusily rozpohybovat starožitný kolovrátek i okusily, jak těžké je vyčesat ovčí rouno. Na jednoduchém rámu děti tkaly gobelín. Postupně vznikalo jejich společné umělecké dílko. Po celý den byla dětem k dispozici limonáda zdarma a po dokončení herního plánu, děti získaly Výuční list. Jako odměnu si odnášely tašku s drobnými dárky a poukázku na párek v rohlíku také zdarma.

Před koncem školního roku jsme shlédly vystoupení na školní akademii. Klubko se připojilo k ostatním a popřály letošním páťákům šťastný start v nové škole. S přáním mnoha dalších studijních úspěchů jsme také předali malý dárek jež symbolizuje moudrost a vzdělanost. Zprostředkovaně budoucím šesťákům popřála i místostarostka Alice Brettová, která nemohla být osobně přítomna vzhledem ke svým povinnostem v semické škole.

Horké letní dny jsou ideální pro dovolenkové lenošení. I přesto Klubko připravuje tvůrčí dílničky, které budou součástí doprovodného programu akce Slavnosti koní v Hradištku. Se svými fanoušky se tedy opět setkáme v areálu jezdecké školy Equus Kinsky poslední srpnovou neděli, na což se velmi těšíme a přejeme Vám krásné a pohodové léto.

Zpět