Krásné jarní „klubíčkování“ s Klubkem (článek v obecních Novinkách - Léto 2015)

30.06.2015 08:00

V průběhu druhého kvartálu t.r. Klubko uskutečnilo několik akcí určené široké veřejnosti, dospělým i dětem. O velikonočních prázdninách přišly tvořivé děti do klubu v budově OÚ na Jarní dílničky, kde s nimi členky spolku zkoušely různé výtvarné techniky.

Pro dospělé „tvořilky“ jsou určené kreativní kurzy a proto v Klubku dále pokračujeme v poznávání práce s polymerovou hmotou. V dubnu nám paní Martina Podroužková představila další techniku na kurzu „Fimo mozaika“, ze kterého si účastnice odnášely své krásné originální výtvory.

V sobotu 18. dubna jsme se přidaly k celostátní akci, kterou i v Hradištku a Kersku vyhlásilo vedení obce - Ukliďme Česko. Šokovalo nás množství odpadků, které jednotlivé skupiny dobrovolníků posbíraly v těsné blízkosti našich domovů a určitě nás to motivuje k účasti na další takovéto smysluplné akci.

Poslední dubnový večer patří tradičně pálení ohňů a my jsme si i letos tuto Filipo-jakubskou noc užily co by dobré čarodějky.

Jednu květnovou neděli jsme věnovaly společnému celodennímu výletu do pražské zoologické zahrady a další nedělní odpoledne jsme již zase tvořily s dětmi. Využily jsme zkušeností paní Podroužkové a na kurzu „Hravé Fimo“ jsme i dětem umožnily poznání tohoto materiálu a práce s ním.

Dne 6.černa se v Praze konal již 15. Avon Pochod. Členky spolku Klubko podpořily i letos tuto akci za zdravá prsa koupí Avon trička 2015 a připojily se i přes tropické teploty ke 23 tisícům pochodujících pekelně rozpálenými pražskými ulicemi.

Jsme rády, že naše aktivity zaujaly a našly si své fanoušky. Přípomínáme, že koncem června se děti mohou těšit na další tématický Dětský den, dále pracujeme na uspořádání již druhého Jarmarku v Hradištku, který je naplánován na září. Budeme rády, když se na našich akcích budeme i nadále vídat a proto sledujte náš facebookový profil a naše webové stránky, které průběžně aktualizujeme a nic neunikne vaší pozornosti.

Krásné léto a zasloužený prázdninový odpočinek přejí všechny členky Dámského spolku klubko.

Zpět