Klubko nehodlá obětovat život zahálce a nudě.... (článek v obecních Novinkách Jaro 2016)

25.04.2016 09:02

Přijdeme z práce, poklidíme, dohlídneme na děti a jejich úkoly, připravíme jídlo... Každý den se opakuje. U těch z nás z Klubka, které si „užívají“ mateřskou (záměrně vynechávám slovo dovolenou!) se rutina prodlužuje na bezmála 24 hodin. I přesto si najdeme trochu času na své koníčky a záliby, na tvoření a na přípravy zábavných akcí pro děti.

Koncem února sál místního hostince U Kocánků ožil velkým karnevalovým rejem dětských masek, kde děti tančily a soutěžily. Klubko přichystalo pro děti i malou tombolu, v níž byla výhra zaručena. Letošní jarmareční prodej Klubka bude součástí doplňkového programu skokových závodů (8.5.2016) v areálu Jezdecké školy Equus Kinsky. V současné době již intenzívně pracujeme na přípravách dětského dne, který se uskuteční v sobotu 18.června na fotbalovém hřišti TJ Sokol Hradištko. Tématem herního plánu letošního dětského dne budou „Profese a řemesla“. Tradičně dětskému dni bude předcházet páteční večer u táboráku s opékáním špekáčků.

Součástí aktivit spolku jsou i společné výlety. Jedním z těch opravdu atraktivních byla návštěva ZOO Chleby v době vánočních prázdnin. Společně se svými rodinami jsme měli možnost nahlédnout do nově připravovaných expozic, které budou součástí staré i nové části zoologické zahrady. Při poutavém výkladu ředitele René Fraňka jsme mohli zažít doslova blízká setkání s některými jeho zvířecími svěřenci. Jistě se budeme do této stále se rozrůstající ZOO s nadšením vracet. Velká očekávání směřujeme k budoucímu přírůstku, což bude nejkrásnější vybarvená opice Langur duk, která bude umístěna do úžasně vymalovaného pavilonu.

Na začátku tohoto roku jsme s potěšením přijaly pozvání na oslavu neuvěřitelného 35. výročí založení Klubu starších důchodkyň, kde jsme se připojily ke gratulacím. Jsme velice rády, že si tyto aktivní babičky udělají čas a navštěvují i naše akce a my věříme, že jdeme správným směrem.

Plně užívejte probouzející se jarní přírodu a tvořte pro svět krásnější, třeba i s Klubkem.

 

Zpět