Hravě a tvořivě i v předvánočním čase (článek v obecních Novinkách - Zima 2015)

20.12.2015 11:50

Poslední říjnové odpoledne jsme usedli ke stolům hostince U Kocánků, kde Klubko přichystalo Strašidelné deskohraní. Děti a dospělí měli možnost vyzkoušet si různé společenské deskové hry a hlavolamy. Bylo zábavné prožívat žertovné či napínavé okamžiky při hraní známých i neznámých her, což mnohé inspirovalo k výběru vhodného dárku.

Podzimní pochmurné podvečery vystřídala kouzelná něžná světýlka oznamující brzký příchod nejkrásnějších svátků v roce. Začátek tohoto adventního času jsme si připoměli slavnostním rozsvícením obecního vánočního stromu. Na první adventní neděli jsme se, i přes nevlídné počasí, sešli v hojném počtu a vyslechli vystoupení dětí z Hradištka.

Zkrátit si dlouhé čekání na tento slavnostní okamžik si mohli všichni netrpěliví na Adventních dílnách, které spolek Klubko zahájil krátce po 13 hodině na sále místní hospody. Ve dvanácti improvizovaných dílničkách se tvořilo z pedigu, papírových ruliček, z rátků a korálků, ze slámy i vatových tvarů. Zdobily se škrobové, polystyrenové i klasické vánoční koule, pískovaly se obrázky s vánočními motivy, malovaly se dřevěné výřezy a sádrové odlitky. Děti i dospělí si odnášeli pěkné vánoční dekorace a z malých obchůdků drobné dárky.

Ještě před první adventní nedělí se v parčíku uprostřed obce objevil improvizovaný betlém. Vítáme tento nápad vedení obce a doufáme, že se toto stane zcela novou tradicí a že nám ztvárnění svaté rodiny bude každý rok zpestřovat advent v obci.

Krásné a klidné vánoční svátky, plné pohody vystřídá bujarý Silvestr a pak odstartuje nový rok a bude zase plný zajímavých akcí, na kterých se jistě budeme setkávat.

Nyní si připomeňme pravou podstatu Vánoc, prožijme příchod vykupitele s láskou a se vzpomínkou na své blízké i na všechny milované, kteří již nejsou mezi námi.

 

Přeji Vám za celé Klubko příjemné prožití adventu, krásné svátky a šťastný nový rok.

 

Dana Kratochvílová

Zpět