Článek v obecních novinách - Novinky Podzim 2014

30.08.2014 22:48

Dětský den v Hradištku

První prázdninová sobota patřila v Hradištku dětem, které se s námi vydaly na dobrodružnou výpravu kolem světa. Sobotní cestě předcházel večer na fotbalovém hřišti s volnou zábavou dětí i dospělých a nočním stanováním. Pro děti bylo připraveno opékání špekáčků a limonáda zdarma. Když se ráno malí nocležníci probudili do sychravého rána, čekala je připravená snídaně, po které si mohli vyzvednout hrací kartu a začít plnit „světové“ úkoly.

Po celém fotbalovém hřišti bylo rozmístěno 21 stanovišť, ve kterých byli představitelé různých zemí světa v kostýmech. Na každém z těchto světových zastavení byly připravené různé dovednostní a vědomostní úkoly, za které děti dostávaly sladkou odměnu a razítko do hrací karty. Všech 70 dětí si po splnění zadaných úkolů odnášelo tašku plnou drobných dárků a byl jim udělen titul SVĚTOŠLÁPEK. Během celého dne bylo pro děti připraveno občerstvení zdarma, včetně ovoce ke svačině a guláše k obědu. Hasiči, kteří po obědě přijeli z Bříství, se pokusili o pěnu a pak pokropili děti i všechny přihlížející z vodního děla.

Velké poděkování patří štědrým sponzorům, členům MS ODS Hradištko a členům TJ Hradištko, všem v kostýmech na place i těm v zákulisí. Děkujeme také zastupitelům za finanční podporu této akce. Opomenout nemůžeme ani jednotlivé tvůrce kostýmů, kterým děkujeme za čas strávený vymýšlením i samotnou realizací. Invenci zde projevenou mohou využít při tvorbě maškar na společný masopustní průvod 2015, který se bude konat v první polovině února příštího roku.

Byl to další povedený Dětský den v Hradištku, tentokrát s podtitulem "Cesta kolem světa", kdy všechny zúčastněné spolky a sdružení úžasně spolupracovaly a vzájemně se doplňovaly - vše pro radost našich dětí! Více obrázků ve fotogalerii na www.klubko-hradistko.cz.

Alice Brettová

Zpět