Článek v obecních novinách - Novinky Zima 2014

22.12.2014 10:00

Klubko je aktivní i v adventním čase...

V očekávání vánočních svátků připravilo KLUBKO, v souladu s již dříve uveřejněnými plány, program na první adventní neděli.
V hostinci U Kocánků, v improvizovaných stáncích, bylo možno zakoupit drobné dárky. Ten, kdo se nechtěl spokojit s hotovým výrobkem, měl příležitost vyzkoušet různé výtvarné techniky v adventních tvořivých dílničkách.
Předvánoční atmosféru na sále umocnil svým vystoupením mistr Velké Británie ve hře na keltskou harfu - Sean Barry.
Když struny harfy, rozeznělé prsty Seana, ztichly, přesunuli se všichni ven, k prvnímu slavnostnímu rozsvícení vánočního stromu v Hradištku. Pod stromem zazpívaly členky Klubu starších důchodkyň a děti, které jim svými hlásky sekundovaly pak pokračovaly ve svém připraveném vystoupení. Na ztichlé návsi to znělo jako by dívky stály na kůru. Po té, co se na stromě rozsvítila všechna světla, popřál starosta obce Josef Zelenka krásný adventní čas.
Pro velký zájem se na sále hostince pokračovalo v práci v jednotlivých dílnách, které byly přístupné tvořivým dětem i jejich rodičům za symbolický poplatek.
Při pohledu na zaplněný sál bylo patrné, že prostory určené rodinám s dětmi v naší obci skutečně chybí.
Jsme rády, že se i přes drobné technické zádrhele, nedělní program vydařil a doufáme, že se rozsvícení vánočního stromu stane další pěknou tradicí v Hradištku.

Zpět