Článek v obecních novinách - Novinky Podzim 2014

30.08.2014 22:53

Pojďte s námi namotávat klubko drobných radostí...

Dva měsíce prázdnin utekly jako voda a někteří již začali stříhat velmi dlouhý metr, který představuje dlouhou řadu dnů a týdnů, jež budou plynout novým školním rokem pomalu k dalším letním prázdninám. V „klubku“ však nehodláme čekat na ty krásné a hřejivé dny volna se založenýma rukama s pochmurnou náladou. Dětem, kterým učení zpestřují učitelé různými školními i mimoškolními aktivitami, chceme nabídnout další rozptýlení v podobě oslav svátku Halloween, pořádáním tematických výtvarných dílniček či dětského masopustního karnevalu.

Dospělým umožníme krátké útěky z reality při kreativním tvoření se zaměřením na různé výtvarné techniky. Nově otevíráme Kurzy kresby a malby pro starší děti a dospělé pod vedením zkušené Venduly Šaldové (více na www.klubko-hradistko.cz). Maminky jistě uvítají burzu oblečení a potřeb pro děti, na kterou čekají i naše přeplněné skříně a komory.

Dále v souladu s již dříve uveřejněnými plány máme připravené projekty, které jsou organizačně rozpracované i finanční zajištění je rozjednáno, a u kterých předpokládáme spolupráci celé obce. Jedním z nich je Slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Setkání na první adventní neděli by se mohlo stát příjemnou tradicí, stejně jako štědrovečerní zpívání, které připravují paní učitelky s žáky ZŠ Hradištko. Ještě před začátkem adventu, t.j. na přelomu října a listopadu t.r., proběhne informační schůzka věnovaná přípravám dalšího projektu - Masopust 2015. Uvítáme všechny, kteří se chtějí zapojit do příprav této lidové veselice.

Sledujte naše webové stránky či profil na facebooku, kde naleznete aktuální informace, inspirace, ale i fotografíe z již uskutečněných akcí a my se budeme těšit na spolupráci s dětmi i s tvořivými dospěláky.

Dana Kratochvílová

Zpět