Článek v obecních novinách - Novinky Léto 2014

27.06.2014 18:00

Klubko vzývá slunce...

Sluníčko nám neustále zpestřuje všední dny, ale hlavně je nám nakloněno při akcích pořádaných Dámským spolkem klubko. Jako jeho členky jsme byly vděčné za sluncem zalitou dubnovou sobotu, kdy jsme v Hradištku pořádaly svůj první jarmark ve středověkém stylu. Návštěvníkům i přítomným řemeslníkům se pohodová předvelikonoční atmosféra velice líbila. Obdivovat jsme mohli skvostná umělecká díla drátenice Lady Borecké z Krchleb, krásnou keramiku pana Málka z Poříčan i pana Škrabánka ze Sadské. V nabídce nechyběly rozkošné textilní panenky a dekorace i téměř pohádkové předení na kolovrátku provázené povídáním o zpracování vlny.

Stánky „klubka“ byly jakousi prodejní galerií rozmanité tvorby členek spolku, jejichž výrobky nesly označení „klubko original“. Všestrannost našich členek mohli návštěvníci doslova ochutnat ve stánku s domácími bio-paštikami. Největším tahákem pro děti byla naše „květinová dílnička“, kde si nejen děti mohly vytvořit vlastní jarní dekoraci. Venkovský jarmark obohacený o nabídku řemeslných děl žáků ZŠ Semice doplňovala krátká vystoupení různých školních souborů i jednotlivců. Velké poděkování patří nejen hřejivým slunečním paprskům, ale hlavně všem, co nás podpořili svou přítomností, nákupem našich výtvorů případně i občerstvení. Díky tomu, že Jarmark neskončil ve ztrátě, jsme mohly pracovat na přípravách tématického dětského dne. Letos již po třetí, tentokrát s podtitulem „Cesta kolem světa“.

Přesto, že nás přípravy dětského dne při našich pracovních povinnostech plně zatěžují, našly jsme sílu i čas podpořit akci „zdravá prsa“ a vydaly se společně na Staroměstské náměstí v Praze na Avon pochod. Toto silné téma se dotýká každé ženy i celé její rodiny. Cílem pochodu byly Žluté lázně, kde byl připravený bohatý kulturní program. Žluté lázně doslova zrůžověly tisíci účastnic a účastníků v krásných růžových tričkách pro dámy a antracitovými tričky s růžovou vsadkou pro pány. Všudy přítomné fronty neubraly návštěvníkům na síle, odhodlání i optimismu. Přátelská atmosféra nás provázela celým slunečným dnem. Přestože se celý program protáhl a nás ještě čekala únavná cesta zpět do Hradištka, stálo za to si počkat až do chvíle, kdy se hromadně vypouštěly balónky, určené jako pozdrav všem, které svůj boj s rakovinou prsu prohrály. Růžové balónky bylo možno získat z rukou "květinových víl", jejichž životní příběh nám nemůže být lhostejný. Zvláštní ticho provázelo stoupající balónky a všichni opouštěli areál se zavlhlýma očima a se vzpomínkou na své blízké. Večer jsme se rozcházely s myšlenkou na Avon pochod 2015.

Krásné léto všem a dětem prázdniny plné zajímavých zážitků a dobrodružství přeje KLUBKO!

 

Zpět